Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013

Κάντο καπιταλιστικά...


Η είδηση δεν ξάφνιασε, αφού από πολύ καιρό τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στο  ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό του ΚΚΕ. Σήμερα η είδηση ότι μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η κομματική εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν απλά επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποψιάζονταν.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος, που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ.
Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται στους 48, θα απολυθούν.

Αυτό όμως, είναι ολίγον παράνομο, αφού η εταιρεία μεταβιβάζεται εν λειτουργία και έτσι η ηγεσία του ΚΚΕ σκέφτηκε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο:
οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους διαβεβαίωσαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
Ενώ, μια μικρή ομάδα (γυρω στους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr  θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το "νέο καταστατικό του ΚΚΕ", δηλαδή με 600-800 ευρώ.

Προσέξτε όχι σύμφωνα με το νόμο της τρόικας και της υπόδουλης κυβέρνησης ενάντια στον οποίο το ΚΚΕ κατέβαζε τον κόσμο στα πεζοδρόμια, αλλά σύμφωνα με τα όσα ορίζει το νεο καταστατικό του κόμματος...Οποιαδήποτε ομοιότητα στο ύψος του μισθού αυτού με τα οριζόμενα από τους τροϊκανούς καπιταλιστές, είναι φανταστική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα της σκληρά  αγωνιζόμενης ηγεσίας του ΚΚΕ για το δίκιο του εργάτη. 
Φυσικά, η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις.  
Επίσης, η διεύθυνση του 902 συζητά με τους εργαζομένους που θα απολυθούν  να αποδεχτούν "κούρεμα" των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%.
Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στον νέο ιδιοκτήτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Αυγούστου. Σ' αυτό το διάστημα ο ραδιοφωνικός 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων
.
Θα ήθελα πολύ να δω την επόμενη αφίσα του ΚΚΕ που θα καλεί το λαό σε αντίσταση και υπεράσπιση των εργασιακών του δικαιωμάτων...
Με όλα αυτά απορεί κανείς ακόμα πώς "ανεβαίνουν" τα ποσοστά των νεοναζί;  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου