Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Χάος στη Βουλή:Χρυσή Αυγή vs ΣΥΡΙΖΑ


Πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή αποτέλεσε καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου ότι η Χρυσή Αυγή, από τα γραφεία της στη Βουλή, απειλεί, τηλεφωνικά, πολίτες να μην επιχειρήσουν αντιδιαδήλωση, σε εκδήλωση που προετοιμάζει στη Μεσσηνία.
Στο βήμα ακολούθησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Πετράκος αποκρύπτει πως το τηλεφώνημα έγινε από τη Χρυσή Αυγή στο Indymedia. Είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει διότι "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κουκουλοφόροι, οι δολοφόνοι που καίνε την Αθήνα κάθε φορά".
"Που ήταν η ΕΡΤ και ο κ. Πετράκος, όταν πέθαινε κόσμος επειδή δεν είχε να ζήσει; Ο κ. Πετράκος που φώναξε κάποτε στη Μεσσηνία το σύνθημα που είναι κρεμασμένο με πανό σήμερα στην ΕΡΤ, το "ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς". Και του είπα και εγώ τότε στο Βίτσι και στο Γράμμο σας βάλαμε στην άμμο".
Η αναφορά αυτή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσε σχόλιο από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. "Είπατε κάτι κ. Διαμαντόπουλε;" ανέφερε ο κ. Κουκούτσης.
"Ό,τι άκουσες", του είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν άκουσα γι΄ αυτό ρωτάω. Θα μου τα πείτε έξω", είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Τα επικριτικά σχόλια συνεχίστηκαν από τα έδρανα και σε αυτά ο κ. Κουκούτσης απάντησε: "ησυχία κομμουνιστές"!
Στο σχόλιο "ήσυχα κομμουνιστές" του βουλευτή της Χρυσής Αυγής αντέδρασε και ο Θανάσης Παφίλης. "Συγνώμη δεν μίλησα σ΄ εσάς. Σας τιμώ εσάς. Αυτοί δεν είναι κομμουνιστές είναι γιαλαντζί κομμουνιστές", επέμεινε ο κ. Κουκούτσης.
Αποχώρηση με ακατανόμαστες εκφράσεις
Με το πέρας της ομιλίας του ο βουλευτής κατέβηκε από το βήμα και μαζί με άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκε στην έξοδο από την ολομέλεια περνώντας από τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στράφηκαν απειλητικά εναντίον τους και ότι χρησιμοποίησαν σε βάρος τους ύβρεις.
Η ένταση μεταφέρθηκε εκτός Ολομέλειας, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να αποχωρούν συντεταγμένα από την αίθουσα, φωνάζοντας και βρίζοντας χυδαία μπροστά από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. "Γαμ…δες του ΣΥΡΙΖΑ, γαμι..λ..δες, μ... νια" ήταν, μεταξύ άλλων οι εκφράσεις που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή "καταδίκασε" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
"Θέλω να απευθύνω έκκληση. Το περιστατικό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Αλλά πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους ότι τα εμπρηστικά λόγια ανάβουν πυρκαγιές. Όταν κάποιος μιλάει για ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, τότε θα ακούσει και το εξίσου απαράδεκτο για το Γράμμο και το Βίτσι. Δεν πρέπει να γυρνάμε στις χειρότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας. Ούτε για γουναράδικα, ούτε για τίποτα δεν πρέπει να γυρνάμε σε αυτές τις εποχές. Έκκληση μετριοπάθειας κάνω", ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Ειναι γεγονός ότι αυτή η Βουλή είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης. Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως αλλά όχι μόνο, ανταγωνίζονται σε "μαγκιά". Η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Λαγκαρντ ήταν σα το κλουβί με τις τρελλές. Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής δεν τιμά τον πολιτισμό και τη δημοκρατία μας. Το 1982 έληξε οριστικά με την Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης οριστικά ο διαχωρισμός των Ελλήνων. Στη συνέχεια, καταργήθηκαν "οι γιορτες μίσους".
Ίσως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να σκεπτονται περισσότερο τις εκφράσεις που αναβιώνουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα, συμβάλοντας στην ποδοσφαιροποίηση του κοινοβουλίου, δεν θα είχε νόημα να ζητούσαμε το ίδιο από τους βουλευτές της Χ.Α για ευνόητους λόγους.
Το κοινοβούλιο οφείλει να λάβει μέτρα διαφορετικά ο ευτελισμός του θεσμού θα οδηγήσει σε άλλα κακοτράχηλα μονοπάτια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου