Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε μας ζήτησε, ούτε ζητήσαμε να δούμε τον Σόιμπλε

Φωτιές άναψε η επίσκεψη Σόιμπλε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πριν από έξι μήνες με τον "σκληρό" του Βερολίνου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη και πολλές συζητήσεις.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί καθώς δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του στενού συνεργάτη της καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα, δεν έχει οριστεί αντίστοιχη συνάντηση.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους έως και την τελευταία στιγμή, ζυγίζοντας με προσοχή τα υπέρ και τα κατά μιας ενδεχόμενης τέτοιας συνάντησης.


Το "περιβάλλον" του Τσίπρα (ότι κι αν αυτό σημαίνει για "αριστερό" ηγέτη) ξεκαθάρισε: «Ούτε μας ζητήθηκε, ούτε εμείς καταθέσαμε αίτημα να τον δούμε». Αλλά παραδέχονται σε off the record συζητήσεις ότι «εδώ που έχει φτάσει το πρόγραμμα του μνημονίου και οι αξιώσεις των δανειστών, θα μπορούσε να υπάρξει μια δεύτερη συνάντηση στη συνέχεια της πρώτης, εάν και εφόσον βέβαια μας είχε ζητηθεί».

Έτσι κατά τα φαινόμενα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί απέναντι, καθώς προγραμματίζει να ηγείται των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν για την επίσκεψη στην Αθήνα του «σκληρού» Γερμανού υπουργού οικονομικών.
Οι επαφές του Σόιμπλε θα περιοριστούν μόνο στην ηγεσία της κυβέρνησης και στους ομολόγους του στο υπουργείο Οικονομικών, αφού και η Προεδρία της Δημοκρατίας, μέχρι στιγμής, στο ερώτημα για το αν θα υπάρξει συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια απαντά πως «δεν υπάρχει κάποια συνάντηση στο πρόγραμμα του κ. Παπούλια την ημέρα που θα είναι εδώ ο κ. Σόιμπλε».

Πόσο σοβαρό είναι ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στοχεύει στην εξουσία να μην επιδιώκει τη συνάντηση με ένα ισχυρό πόλο εξουσίας μέσα στην Ευρώπη, το αφήνω στην κρίση σας. 
Όσο και να απέχουν οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ από την γερμανική ηγεσία δεν μπορεί να αποφεύγει να συζητά μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου