Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πάγκαλος: Ο Σημίτης αθώωσε τον Καραμανλή κι έκανε τσιπουρά τον Τσίπρα

Ο Θόδωρος Πάγκαλος  μετά τη χθεσινή του δήλωση περί αποτυχημένων πρωθυπουργών επανήλθε δριμύτερος και σχολίασε με τον δικό του τρόπο τα όσα εκτυλίχθηκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι από το ΒΗΜΑ FM στάθηκε στα λεγόμενα του Κώστα Σημίτη, επισημαίνοντας ότι για να βλάψει τον Γιώργο Παπανδρέου «αθώωσε τον Καραμανλή», τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «απέτυχε παταγωδώς στη δεύτερη θητεία του».

«Απέτυχε στις διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές του κράτους και των θεσμών. Το έχει πει και το έχω γράψει, όπως και πολλοί άλλοι και αν το είχε κάνει και ήταν όλα πετυχημένα τότε γιατί έδωσε το κόμμα στον Παπανδρέου και έφυγε; Συνέβη κάτι; Εκτός αν φταίει πάλι ο λαός που δεν μας ψηφίζει. Κάθε φορά που δεν μας ψηφίζει, έχει τους λόγους του ο λαός. Και πιστεύω ότι ο κ. Σημίτης καταψηφίστηκε επειδή υπήρχε η προοπτική της επανίδρυσης του κράτους, παραμυθιάζοντας το κράτος ψευδόμενος τότε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν είχε στο μυαλό του κάτι τέτοιο. Καταψηφίστηκε επειδή δεν είχαν γίνει αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές», είπε.

Ο Πάγκαλος εξήγησε ότι  «ο κ. Καραμανλής έφταιγε και για να βλάψει τον κ. Παπανδρέου ο κ. Σημίτης, δεν είπε τίποτα για τον κ. Καραμανλή. Είχε την εντύπωση ότι θα έδινε το δαχτυλίδι για να τη “φάει” ο κ. Παπανδρέου και να χάσει τις εκλογές και όταν τα πράγματα έρχονταν στην προοπτική επανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία λόγω της αβελτηρίας της δεξιάς, θα του έλεγε ο κ. Παπανδρέου “έλα πίσω”».

Αλλά, αναφέρθηκε και στη φράση «βλαχοδήμαρχοι» του Τσίπρα τονίζοντας ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει «ότι το όνομά του είναι βλάχικο. Τσίπρας σημαίνει τσιπουράς, αυτός δηλαδή που φτιάχνει τσίπουρο. Φάγανε το “ου” και το έκαναν Τσίπρας»,

Τώρα γιατί εξακολουθώ να έχω ένα απεριόριστο σεβασμό σε όσους ανδρώθηκαν μέσα στο Μάη του 68, δεν το ξέρω.
Θεωρώ ότι ο Πάγκαλος έχει ένα αιρετικό λόγο και λέει πολλές αλήθειες -ακόμα και άκομψα- αλλά έχει μια μεστή πολιτική σκέψη και αριστερή συνείδηση.  Όσο κι αν διαφωνώ μαζί του, θαυμάζω αυτή την σχεδόν vulgar έκφρασή του, που πάντα καταφέρνει να ταράζει τα νερά της πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου